Избрани Новини

Започват летните занимални за деца в Кюстендил

Приложни изкуства ще учат децата през ваканцията

В Кюстендил започна лятната програма за работа с деца. Това съобщи за Радио „Фокус” директорът на Обединен детски комплекс – Кюстендил Бойко Малинов. От днес стартира първата проява от летния календар, наречена игротека „Палавници” със занимания по приложно изкуство: изработване на картички и на декоративни пана, направа и оцветяване на гипсови фигурки, разходки и пикник сред природата и приготвяне на традиционни ястия и храни, свързани с народните празници и обичаи през месец юни.

Следващото събитие в афиша на програмата е на 16 юни, когато ще се проведе лятна арт - школа с разучаване на различни живописни, графични и приложни техники - изработване на весели детски рисунки. Предвижда се още театрална студия „Вълшебният свят на приказките“ с ръководител Йорданка Попмилачкова - четене и разказване на приказки, разиграване на етюди - развиване на памет, фантазия, характерност, запознаване с живота, бита и културата на народите чрез героите в приказките.

На 24 юни деца ще се включат в посрещането на народния празник Еньовден и ще се запознаят с традициите и обичаите, свързани с празника, ще събират билки и ще плетат еньовски венец, ще има и разходка от х. „Иглика” до м. „Студен кладенец”.

За 27 юни се предвижда организиране на турнир по шахмат за деца от 7 до 18 години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов