Избрани Новини

Заповядайте в "Лятна детска музейна школа" в Благоевград

Образователни занимания на различни теми ще учат децата

"Лятна детска музейна школа“ органзизират от Регионалния исторически музей в Благоевград. Инициативата е традиционна, като тази година стартира днес от 11:00 часа във фоайето на музея и ще продължи до 26 юни. Школата включва разнообразни занимания с образователен характер.

Програмата и има за цел полезното и забавно прекарване на първите ваканционни дни на децата. За днес екипът от РИМ – Благоевград са предвидили детски празник, който е безплатен.

Отварянето на „Лятна музейна детска школа“ е съпътсвано с откриване на интерактивна изложба  „Мечки и глухари, дивите кози - все по-рядко обитават нашите гори“. Експозицията е създадена по проект на Българска Фондация Биоразнообразие и Сдружение „Биосфера” – Хасково. Мечката, дивата коза и глухарят са емблематични видове, които обитават едни и същи гори и са застрашени от изчезване. Чрез интерактивни модули са представени любопитни подробности за живота, биологията и заплахите за тези три вида.

Програмата е разработена на пакети, които са съобразени и свързани с учебния план в училищата и занималните. Всяка образователна програма към лятната школа е на символична цена от 2 лева за пакет, като са предвидени и отделни безплатни занимания и бонуси.

Утре програмата започва от 10:30 часа, а в нея са включени образователни занимания за скали, минерали и руди, игри в музеен детски кът, както и занимания в стаята за увеличена реалност.

Чрез „Лятна музейна детска школа“ музеят има за цел младите хора да се докоснат до снимки, документи и експонати от фондовете на музея, да усетят автентичната атмосфера на времето, да разиграят моменти и да пресъздадат исторически събития, като възпроизвеждат действията на действителни личности.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)