Избрани Новини

Слаби са резултатите от Националното оценяване след 7 клас в Пиринско

Добър 3,91 е средният успех по български език и литература

Слаби са резултатите от Националното външно оценяване след седми клас в област Благоевград. Добър 3,91 е средният успех по български език и литература в областта, а среден 3,34 по математика, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Ивайло Златанов, цитиран от E79news.

Само една пълна шестица са изкарали 2 565 седмокласниците в областта, явили се на Националното външно оценяване по български език и литература. „Слабите оценки по БЕЛ са 277, което съставлява 10,8% от явилите се ученици на НВО“, уточни Ивайло Златанов.

Националното външно оценяване по математика също доста е затруднила кандидат-гимназистите в област Благоевград.

„По математика броят на слабите оценки е 579 или 22,8%, почти 23 процента. Броят на слабите оценки по математика чувствително превишава броя на слабите оценки по БЕЛ. Интересното е, че имаме пълна шестица по БЕЛ, докато пълно 6 по математика няма“, каза още началникът на РИО Благоевград.

Общо за областта отличните оценки (над 5,50) по български език и литература са 60, а по математика 15. „Резултатите не са добри и има върху какво да се замислим, така че следващата година представянето на учениците да е по-достойно“, коментира още Ивайло Златанов.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)