Избрани Новини

Откриват две разливни кухни в Благоевград

Община и училища с общи усилия реализират проекта

Нови две разливни кухни ще бъдат открити в столовите на VIII СОУ "Арсени Костенцев” и V СОУ „Георги Измирлиев". Проектът, чрез който ще бъдат разкрити места където учениците от двете учебни заведения да имат възможност да се хранят, се реализира по проект на директорите и пълното съдействие на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов.

Средствата, отделени за реализацията на кухните, са осигурени от общинския бюджет и средства на двете училища. Целта е да се запазят съществуващи помещения и да се  реконструират други, които да се пригодят за нуждите на учениците.

Новите разливни кухни са съобразени с нуждите на целодневното обучение в училищата.  Проектите за столовете са вече готови и са спазени всички нормативни изисквания за правилното и безопасно функциониране на такъв тип обекти за хранене. 

Технологичният път на движение на готовата храна и отпадъците от кухнята и залата е съобразен със санитарните изисквания за непресичането на двата технологични потока. Условията на столовете са съобразени с това децата да се чувстват в уютна обстановка, а  интериорът е проектиран съгласно функционалните и санитарни изисквания. Подът ще бъде с настилка, която е защитена  от подхлъзване. Санитарно-битовите помещения са отделни за посетителите на стола и персонала, съобщава още БНР.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)