Избрани Новини

"Чети с мен“ тази събота!

За втора поредна година Община Благоевград е домакин на инициативата

За втора поредна година Община Благоевград ще бъде домакин на инициативата „Чети с мен“, която се провежда под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев. Тазгодишното издание ще проведе на 6-и юни (събота) от 10.00 часа на площад „Георги Измирлиев“.

Целта на инициативата „Чети с мен“ е не само да провокира четенето, но и да покаже, че няма ограничения в местата, на които можем да го правим, както и да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с четенето, да запали любовта към книгата у децата и да подкрепи българската литература. На площада ще бъдат обособени две зони – Читателска зона и Арт ателие. В читателската зона всеки, който желае, ще може да сподели за любимите си книги и герои. В арт ателието децата ще могат да рисуват любимите си герои от детските книжки, а за най-малките читатели ще бъде представена постановката „Глупавият вълк“.

Партньор на инициативата „Чети с мен“ е Регионална библиотека „Димитър Талев“, Център по изкуствата – Благоевград, Обединен детски комплекс – Благоевград, Регионален инспекторат по образованието, Дом за деца, лишени от родителски грижи „Св. Николай Мирликийски“, училища от града и Общински куклен театър – Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)