Избрани Новини

Мъж се натрови с лекарства

С опасност за живота е

50-годишен мъж от село Вълкосел, община Сатовча, е с опасност за живота, след като изпи огромна доза лекарства. Пострадалият е приет в болница „Иван Скендеров“ - Гоце Делчев, където са предприети животоспасяващи действия за овладяване на тежкото натравяне, съобщава struma.bg. Инцидентът станал вчера около 15,00 часа в дома му, близките му го открили в нестабилно състояние, около него имало разхвърляни опаковки, открит е празен блистър от медикамента „Хлофазолин“, който се използва за понижаване на артериалното налягане.

Незабавно е подаден сигнал на тел. 112. След оказаната първа помощ натровилият се мъж е транспортиран с линейка до болницата. Приет е със забавена сърдечна дейност и реална опасност за живота.

„Пациентът е с натравяне, настанен е в реанимация, предприети са спешни действия и остава под активно лекарско наблюдение”, каза директорът на МБАЛ - Гоце Делчев д-р Радойкова.

За инцидента е информирана и полицията, служители от РУП - Гоце Делчев изясняват какви са причините да се натрови с хапчета.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)