Избрани Новини

Откриха първата "частна" улица в Петрич

Кръстиха я улица "Корупция"

Недоволство в Петрич. Строители, бизнесмени и жители на града отново на протест срещу кмета Вельо Илиев и общинското ръководство, съобщава БНТ. Около 50 автомобила се включиха в организрания автопоход срещу местната власт с искане за незабавни оставки. Хората обвиниха зам.-кмета по строителство на община Петрич, че заедно с подкрепата на общинската администрация е изградил „първата частна улица в България”. Протестиращите направиха и символично откриване на улицата.

Най-новата улица в Петрич протетстиращите нарекоха „Корупция“. Откриха я символично с освет и поставиха табела.

Кирил Георгиев: “В Петрич има корупция, шуробаджанащина, кметът и зам.-кметът са основателите на корупция в Петрич, разбиха цялата община, вижте какви къщички си построиха, построиха си и частна уличка, а градът ни мизерства.”

Димитър Атанасов: „За мене трябва да си го приемаме като символично, т.к българският народ явно вече свикна да бъде ограбван и лъган.”

Улица „Корупция“ води до луксозния дом на зам.-кмета по строителство на община Петрич. Той определи понятието „частна улица“ като абсурдно.

Христо Георгиев, зам.-кмет по строителството, Петрич: “Това е абсолютна спекулация, която се казва, че е частна улица, че е улица, изгарадена от зам.-кмета със средства на общината. Това е нещо, което не отговаря на истината… Улицата е благоустроена със средства на хора, които живеят и предстои да живеят там.”

Ремонтът на улицата е струвал около 25 000 лв. Хората, живеещи в района, сред които и зам.-кметът сами събрали сумата, тъй като по план тя е извън регулация и не може да бъде ремонтирана с общински средства.”

Адриана Христова: “Ние имахме крещящата нужда да си оправиме улицата, другия случай трябваше да газим в кал и мръсотия.”

Строителите казаха, че няма да спрат с протестите срещу местната власт, дори обмислят да предприемат ефективни действия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов