Избрани Новини

30 000 сигнала за нарушения в горите през изминалата година

Общество

06-06-2015, 14:20

Снимка:

http://pixabay.com/

Автор:

Bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пускат телефон 112 за горите

От днес работи дежурен център за сигнали за ннарушения в горския сектор

От днес работи дежурен център за сигнали за нарушения в горския сектор към телефон 112. Всички обаждания на 112, свързани с незаконни сечи и проблеми в горите, ще се пренасочват там. 400 служители на агенцията и държавните горски предприятия ще са в постоянна готовност да реагират. Целта е инспекторите да стигнат до мястото на нарушението от за време от 30 до 90 минути.
Дежурните служители в центъра са лесовъди, уточниха още от Изпълнителната агенция по горите. По този начин гражданите ще могат на момента да получат адекватен съвет какво да направят, ако станат свидетели на нарушение в гората. Освен това, по телефона ще могат да се правят справки дали дадено сечище е законно или не.
През изминалата година над 30 000 души са звъняли на телефон 112 със сигнали за нарушения в горите, показва статистиката. Най-голяма активност е регистрирана през последните 4 месеца от годината.
От началото на годината 450 души са подали сигнал на горещия телефон за корупция и нарушения в горите, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите. Инспекторите са извършили проверки по 16 от обажданията, които са били за незаконна сеч.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов