Избрани Новини

За пет месеца – 2234 трудови нарушения в Кюстендилско

Инспекторите са направили 617 проверки през първите пет месеца

Трудовите  инспектори от Инспекцията по труда в  Кюстендил са направили 617 проверки през  първите пет месеца на годината, при  които са установени 2234 нарушения, предаде БНР. Дадени  са 2212 предписания и са били спрени девет  машини и съоръжения. Това съобщи  директорът на местната дирекция Валентин  Златински.  

Съставени  са били и 83 акта. Влезлите в сила  наказателни постановления са 77 за близо  55 хиляди лева, уточни Златински. Най-голям брой от констатираните нарушения са в  сферата на търговията. Там са установени 392 нарушения. В сферата на ресторантьорството  са били констатирани 315 пропуски.

При  извършените проверки са били установени нарушения и в учебните заведения - 167.  Те касаят  безопасността на труда и трудовото законодателство, каза още Златински. Сред по-големия брой на  нарушенията са и тези в сферата на  строителството – 151.  

До  този момент са издадени три разрешителни  за работа на непълнолетни през лятото,  всичките са за сервитьори. Ще следим  през лятото и за спазването на работното  време, каза директорът на местната  дирекция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов