Избрани Новини

Представиха новия треньор на ОФК "Пирин"

За обединение на детските школи от града ще работят в отбора

Новото спортно-техническо ръководство на ОФК "Пирин" ЕООД Благоевград бе представено днес на стадион "Христо Ботев", съобщава struma. Представени бяха новия старши треньор Неделчо Матушев и спортния директор на клуба и бивш футболист на "Пирин" и националния отбор Ивайло Андонов.

Новият управител на ОФК "Пирин" Венко Попов изрази надежда, че отборът е намерил в тях правилните лица, които да се заемат със задачата – утвърждаване на "Пирин" в "А" група.

”Давам си сметка, че идваме в един клуб, в който треньори са били местни величия като Борис Ангелов, Борис Николов и Йордан Самоковлийски. Познавам футболистите от региона и тези, които са в състава в момента, от работа ми в младежките национални отбори, когато винаги съм разчитал на кадри от югозапада. Първо ще се огледаме за футболист от тук и едва след това ще търсим нужни допълнения от цяла България” заяви Матушев. Той благодари на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, с когото имали сериозни разговори за целите и перспективите пред клуба и изрази надежда, че ще оправдае гласуваното доверие. Матушев също така обяви и един от помощниците си, които ще работят с него - бившият национален състезател Николай Кръстев.

Ивайло Андонов поема поста Спортен директор, като основната цел е да подпомага в работата старши треньора. Той посочи причините за назначението, като основната е обединение на усилията в двете детско юношески школи в Благоевград за реализиране и запазване на собствените кадри.

Подготовката на "Пирин" ще започне в понеделник – 15 юни. Очаква се е тимът да проведе подготвителен лагер – най-вероятно в Банско. Също така е предвидена и контролна среща с "Левски" - София, но и за нея няма още фиксирана дата. Към момента има уредена само една такава – с "Литекс" Ловеч, на 24 юни, най-вероятно в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов