Избрани Новини

Дупничанинът Даниел Александров е Спортист на България за месец април

Носителят на златния пояс "Никола Петров" получи 8 гласа в допитването

Даниел Александров изпревари Владимир Дубов и Станка Златева в надпреварата за спортист на месец април, организирана от пресклуб "България", пише zadupnitsa.com. Носителят на златния пояс "Никола Петров" получи 8 гласа в допитването, в което участваха 24 медии. 
Дубов, носител на пояса "Дан Колов" събра 5 гласа, а най-добрата при жените на "Дан Колов" Станка Златева получи 4 гласа.

Александров благодари на всички, които са гласували за него и на своите треньори, които са го подготвили отлично както за турнира "Никола Петров", така и за първите европейски игри в Баку. В класическата и свободната борба игрите са и Европейско първенство. "Мисля, че съм готов за златния медал в Баку", заяви уверено Даниел.

Националите ни в класическата борба потеглят за Баку утре, 10 юни, и ще бъдат водени от помощник-треньорите на отбора Милчо Радуловски и Янко Шопов. Милчо Радуловски подчерта, че от началото на годината борците се подготвят много усилено за двете най-важни състезания през годината – европейските игри  и световното първенство в Лас Вегас, което ще е и квалификация за олимпиадата. "Имахме 20 дни подготовка на Белмекен, а след това 12 дни се подготвяхме в "Спортпалас" във Варна – заяви Милчо Радуловски. – Преди всяко състезание има напрежение, но съм сигурен, че повечето ни състезатели ще се върнат от Баку с медали. В класическата борба европейските първенства са много силни, тъй като най-добрите борци са от страни на Стария континент. Затова в Баку ще видим много световни и европейски шампиони, с изключение на двама арменски борци. Атмосферата в отбора е много добра, по-опитните борци помагат на по-младите, конкуренцията в някои от категориите е голяма, но това помага за израстването на нашите състезатели."




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов