Избрани Новини

На сесия на ОБС: Банско си иска две професионални гимназии

Отпускат пари и за реализиране на експедиция до връх Матерхорн в Алпите

Общинските съветници дебатираха на петъчната си сесия в Банско казуса със статута на две от училищата - Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм „Алеко Константинов" и Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров". В общината бе постъпило писмо от министъра на земеделието и храните Десислава Танева за неуредения статут на двете учебни заведения. След проведените на заседанието дебати местните парламентаристи дадоха съгласие кметът Георги Икономов да депозира искане до Министерски съвет за безвъзмездно прехвърляне  на собствеността на двете училища и придобиването им от община Банско.

Общината ще кандидатства за финансиране по проекти за енергийна ефективност на четири обществени сгради. Документи ще бъдат подадени за читалище „Никола Вапцаров" и сградата на Социален учебно-професионален център с обществена кухня, а за Добринище са предвидени  читалище  „Димитър Благоев" и сградата на минералната баня. Финансирането ще бъде от Националния доверителен фонд, а община Банско ще съфинансира проектите с 15% от необходимата сума.

Общинският съвет гласува отпускането на средства за финансово подпомагане на Велоклуб – Добринище, Алпийски спортен клуб на ветераните от Банско, Сдружение за планинарство „Николай Проев – Пройката" и за реализиране на експедиция до връх Матерхорн в Алпите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов