Избрани Новини

Кметът на Банско урежда статута на две професионални гимназии

Мисия Банско

14-06-2015, 13:36

Снимка:

БНР

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Общинарите ще подпомогнат и експедиция до Матерхорн в Алпите

Кметът на Банско Георги Икономов ще депозира искане до Министерски съвет за безвъзмездно прехвърляне на собствеността на Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм "Алеко Константинов“ и Професионална Лесотехническа гимназия "Никола Вапцаров“ и придобиването им от община Банско.

Икономов беше упълномощен от съветниците в местния парламент, във връзка с постъпило писмо от министъра на земеделието и храните Десислава Танева за неуредения статут на двете учебни заведения.

По предложение на градоначалника, бе решено община Банско да кандидатства за финансиране по проекти за енергийна ефективност на четири обществено значими сгради.
Документи ще бъдат подадени за читалище "Никола Вапцаров“ и засградата на СУПЦ с Обществената кухня, а за Добринище са предвидени читалище "Димитър Благоев“ и Минералната баня.

Финансирането ще бъде от Националния доверителен фонд, а община Банско ще съфинансира проектите с 15% от необходимата сума. Във връзка с програмата на общината за развитие на спорта, бяха гласувани средства за финансово подпомагане на "Велоклуб – Добринище“, Алпийски спортен клуб на ветераните от Банско, Сдружение за планинарство "Николай Проев – Пройката“, както и за реализиране на експедиция до връх Матерхорн в Алпите.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов