Избрани Новини

Сандански ще се превръща в "Цифров град”

Работят по проект с партньорството на още четири държави

Екип от община Сандански в партньорство със Сдружение „Юни партнърс” Благоевград посетиха град Ла Коруня – Испания, където се проведе първата европейска конференция с представителите на всички държави партньори – България, Португалия, Полша, Испания и Италия, която е координатор по проекта. Проектът „Цифрови градове за интелигентна Европа" има за цел да създаде модел на „Цифрови сити”, в който цифрови услуги са адресирани към  потребителите.  На тази първа среща основна цел бе запознаване на участниците в проекта с държавата, която представляват и конкретно града, който да бъде цифровизиран и дигитализиран.

Италия, Испания, Полша, Португалия и Сандански представиха свои презентации и видеа, с които се даде старт на общата работа по обмен на добри практики и сътрудничество между градовете. Целта на проекта е насърчаване на гражданите на Европейския съюз за активност и гражданско участие в процеса на цифровизация на градовете, както и създаване на мрежа от градове, единни в многообразието си за модел на „Цифрови сити".

Във всяка страна ще бъдат проведени по един инфоден, където ще бъдат обсъждани общи въпроси, свързани с проблемите на обществото и гражданите. Ще се организират и международни конференции, свързани с програмата за цифровите технологии и е-участието на всеки град в комуникационни и социални канали.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)