Избрани Новини

Бенгалска гласовита котка – №1 на изложба в Благоевград

Благоевград Лайф

15-06-2015, 15:00

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мацки се надпреварват по красота в Благоевград

Мацка до мацка, котак до котак (галерия)

Красиви котета събраха очите на благоевградчани

12 породисти грации бяха наградени на Международна изложба на котки, която се проведе в Младежки дом Благоевград. Най-харесваната котка, която получи наградата на журито, бе Бенгалската гласовита котка. На второ място бе представителката на Русия Людмила с Мейн Куун, а на трето място с порода Регдол изложителят от Белгия. Публиката хареса най-много Британска късокосместа синя котка и тя грабна сърцата на посетителите.  Трите най-добри котки бяха представители на породата Регдол. За най-добро коте бе наградено Корниш рекс от Сърбия, второ място получи изложител от Румъния с коте също от порода Рекс – дългокосместият вариант с къдрава козина и на трето място стана  представителят от Благоевград Светлана Тумбева с породата Регдол.

Изложители от 7 страни и 30 котки от 12 различни породи бяха на Международната изложба на котки, която се проведе в Младежкия дом. Представители от Белгия, Сърбия, Румъния, Русия, Беларус, Франция и България показаха своите прекрасни домашни любимци. Само двама представители от България присъстваха на изложбата: Светлана Тумбева от Благоевград и Николай от София.

На изложбата можеха да се видят персийки, Мейн Куун, конкуриращата я, но нежна по характер Регдол, сиамки -нов вид, британска късокосместа, Корниш рекс, Девон рекс, къдрави  и много приятни на допир, защото козината им е лека накъдрена като вълнички, както и Бенгал.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)