Избрани Новини

До няколко дни изплащат европейските стипендии в ЮЗУ

Парите са за летния семестър на учебната 2014/2015

До няколко дни се очаква да бъдат изплатени европейските стипендии на студентите в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Това каза за Радио „Фокус“ Галина Андрова, инспектор "Социално - битови въпроси" към Югозападен университет „Неофит Рилски“. Крайният срок за изплащането на парите към студентите бе 12 юни, но заради технически проблем бе забавен превода на парите за летния семестър на учебната 2014/2015 година към университетите, а от там и към студентите.
„След вчерашния последен разговор, който проведох с Министерството на образованието и науката, имам уверението че от днес ще започне поетапното превеждане на парите към всички университети. В момента в който ги получим, имам пълната готовност да ги преведа по сметките на студентите“, уточни Андрова. Тя допълни, че по информацията, която са получили от Министерството на всички университети ще бъдат преведени пълни суми като под „поетапно“, според Адрова, трябва да се разбира, че парите няма да бъдат преведени едновременно към всичките висши училища. Инспекторът каза още, че се очаква най-късно днес или утре парите да бъдат преведени към университета, а от ЮЗУ ще се постараят в максимално кратки срокове, сумите да бъдат преведени и по сметките на студентите.
Проект „Студентски стипендии” – ІІІ фаза (BG051PO001-4.2.06) се изпълнява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов