Избрани Новини

Летните музикални вечери на открито в Благоевград продължават

Благоевград Лайф

19-06-2015, 14:30

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Летни музикални вечери в Благоевград (галерия)

Летни музикални вечери на открито в Благоевград

Тази вечер е концертът на Камерна опера

Благоевградските „Летни музикални вечери на открито“ ще продължат на 19 юни с концерт на Камерна опера. Той ще се проведе на пл. „Македония“ от 19:00 часа. Любителите на класическата музика ще се насладят на популярни канцонети,оперетни арии, ансамбли от комични опери и откъси от мюзикъли. Солистите Теодора Петрова, Гергана Янчева, Михаил Михайлов и Добромир Момеков ще изпълнят увертюра към операта „Отвличане от сарая" от Моцарт, дует от операта „Дон Жуан" от Моцарт, арии, дует и квартет от операта „Риголето" от Верди, откъси от операта „Трубадур" на Верди. Финалът е „Наздравица“ от операта „Травиата“  също на Верди. Диригент на Камерна опера е доказаният маестро Красимир Топалов.

Община Благоевград и Камерна опера създават нов по вид оперен театър със свой облик, който да разкрива художествен експеримент в областта на камерната форма на оперния жанр. Целта е вникване в идеите, принципите и стиловите особености на камерната оперна драматургия, тесен контакт с публиката и с най-малките меломани, което е целенасочена програма на община Благоевград.

Община Благоевград и Камерна опера осъществяват тематични цикли с музикално – образователна насоченост за ученици от всички възрасти, а също и за деца от детските градини, които се провеждат редовно. Тя е неизменна част от културния живот на Благоевград и региона.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)