Избрани Новини

Министър Ангелкова идва на среща за развитието на туризма в Благоевградско

Ще бъдат представени целевите пазари

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще се срещне с кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Двамата са домакини на среща -дискусия за развитието на туризма в Благоевград и региона.

Събитието ще се проведе днес, 22 юни от 11.30 часа в зала „22 септември”. Официални лица и участници в обсъждането са евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков, народните представители Даниела Савеклиева, Георги Андонов, Кирил Котев, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и др.

Основната цел на срещата е да бъдат обсъдени стратегии за развитието на туризма в Благоевград и региона. Ще бъдат представени и целевите пазари, към които туристическата програма на общината е насочена и такива, в които вече е активен участник. На дневен ред ще бъде поставена и темата за развитие и използване на природните и културни дадености на Благоевград и региона за превръщането им в още по-привлекателна и атрактивна туристическа дестинация. В разговора са поканени да се включат представители на местни и регионални браншови структури, както и студенти с профил туризъм.  

Журналисти и гости на срещата ще могат да отправят своите персонални въпроси към министър Ангелкова на брифинг след 13.00 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов