Избрани Новини

Вълк отмъкна овца и агне от стадо в Чуричене

Нахвърли се и върху жената на пастира

 "Пастирите, които ежедневно са подложени на опасности, трябва да имат оръжие и правото да го носят. Това е изключително необходимо, за да защитаваме себе си и животните от хищници”, каза пастирът от петричкото село Чуричене Стойко Петков.

Миналата седмица 4 вълка удушили овца и агне от стадото му, един от хищниците се нахвърлил и върху съпругата му Славка, съобщава struma.bg.

"Добре че бяха кучетата- иначе не знам какво щеше да стане! - разказа Петков. "Всичко стана над село Кавракирово. Жена ми беше със стадото, аз бях наблизо, кучетата се въртяха около мен. Първо се появил един вълк, замъкнал една овца. Жена ми се развикала, вълкът оставил удушената овца и се нахвърлил върху нея. В този момент излезли и другите три вълка. Били на разстояние 3-4 метра от жена ми. Добре че чух виковете и насъсках кучетата, които подгониха вълците. Ето за такива случаи човек трябва да има оръжие за самоотбрана. Животновъдите трябва да получават разрешителни за носене на оръжие с предимство и при по-облекчени условия. Вълците в Огражден станаха много, нагли са, нападат посред бял ден, не се плашат от нищо. Ако продължава така, пастирите и стадата ще стават по-малко, защото хората се страхуват, а заради щетите от тези хищници човек няма смисъл да се занимава с животновъдство”, заключи Стойко Петков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов