Избрани Новини

100 лева наем на басейна в Дупница иска кметът Чимев

Пускането на басейна ще струва 40 000 лева

Бъдещия наемател на плувния басейн в ОУ „Св. Климент Охридски" да плаща 100 лв. наем на месец, това е предложение на кмета Методи Чимев, съобщава dariknews. Още преди няколко седмици той анонсира, че намерението на община Дупница е закритият басейн да бъде отдаден под наем.

Пускането в експлоатация на плувния басейн в ОУ" Св. Климент Охридски" е свързано с неотложни ремонтни дейности, които възлизат на 38 999 лв. Заради немалкото средства, които бъдещия наемател трябва да вложи, кмета Методи Чимев предлага наема да е 100 лв. на месец. Преди това обаче трябва общинските съветници да приемат обекта да бъде отдаден под наем, а след това да решат дали наемната цена за месец ще е 100 лв.

Закритият плувен басейн беше затворен преди няколко години. Друг басейн, който да се ползва целогодишно в Дупница няма, най-близкият е в Сапарева баня. „Би било от голяма полза за града и общината пускането на басейна в училището в Дупница, като това би довело до развитие на плувния спорт" казва в мотивите кмета Методи Чимев. Той допълва, че би могло да се създаде възможност за учениците от ОУ" Св. Климент Охридски", както и за другите училища да провеждат по график и часовете по физическо възпитание.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов