Избрани Новини

Върви делото срещу братя Галеви

Разпитаха свидетели от Кипър и Сейшелските острови

Свидетели от Кипър и Сейшелските острови са разпитани по делото за конфискация на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като "Братя Галеви", съобщи БНР.

Председателят на състава Таня Костадинова от Кюстендилския окръжен съд отрече, че за превода са платени 4 хиляди лева. Тя уточни, че сумата е по-малка и се плаща от Комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин. Спорно е обаче дали показанията ще имат доказателствена стойност, защото на разпита не са присъствали защитниците, коментира адвокатът на Пламен Галев - Анани Константинов. Никой не е информирал адвокатите за тази процедура. Само са им предоставени преведените страници, каза адвокат Капка Гергинова, която е защитник на дружеството "Макса лимитид", регистрирано на Британските и Вирджински острови. В хода на делото се оказа, че то е собственик на имението на Галеви в Ресилово.

Следващото заседание по делото за конфискуване на имущество на братя Галеви и техните съпруги за 4,25 милиона лева, което започна преди три години, е насрочено за 1 юли т.г. Бившите барети Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от 8 май 2012 г. и са обявени за международно издирване.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)