Избрани Новини

Съветват земеделци от Дупница и Сапарева баня за новия програмен период

Производителите ще имат достъп до консултантски услуги

Земеделски производители от Дупница и Сапарева баня ще получат информация за новия програмен период. За Радио „Фокус” Илияна Иванова, началник на териториалния офис на Национална служба „Съвети в земеделието” в Кюстендил, съобщи, че целта на изнесените приемни на службата е да се разишили и улесни достъпът на земеделските производители до консултантските услуги, предлагани от експертите.

В Дупница приемната е от 10.00 часа, а в Сапарева баня – от 13.30 часа. Предвидено е по време на изнесените приемни всеки един стопанин да може на място да получи актуална информация и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони включително и за възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020 г., схемите за директни плащания и националните  схеми за подпомагане.

Присъстващите ще имат възможност да получата и специализирани съвети в областта на земеделието – по растениевъдство, животновъдство и аграрна икономика, което допълнително ще облекчи земеделските прозиводители. През следващия месец подобни приемни ще има в общините Трекляно, Кочериново и Рила. Предвидени са и две приемни в кюстендилските сала Драговищица и Гюешево.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов