Избрани Новини

Стада с животни изскачат на пътя за Банско

Крави и коне всеки ден по няколко пъти се озовават на пътното платно

30 крави на пътя и стотици автомобили срещу тях. Този филм на ужасите се прожектира често на пътя за Предел. От всеки завой може да изскочи всякакво животно, често заради невниманието на стопаните. Пътят е изключително оживен, а по него обикновено автомобилите се движат с висока скорост. Стадо се оказа, че е избягало от ограденото с електропастир пасище, на стотина метра от пътя. Собствениците на крави разказаха, че не за първи път кравите им излизат от ограденото пасище. Подозират, че някой нарочно пуска кравите и ги насочва към пътя.

“Проблемът е, че те на мене ще ми напарвят лошо, но правят много по-лошо – едно ПТП може да се получи веднага. На това животно този път не му е познат, не може да тръгне без да подплашено умишлено”, твърдят те.

И с пастир-човек това стадо се случва да излезе на пътя. Жената, която пасе животните, разказа, че в такива случаи реагира на време и бързо успява да освободи пътя от крави.

По пътя за Разлог на още няколко места пасат животни, заградени от електропастир. Шофьорите се притесняват от животните наоколо, защото смятат, че крава или кон на пътя могат да доведат до тежки катастрофи.

От полицията обясниха, че е лична отговорност на стопаните да държат животните си далеч от пътя. Има предвидени глоби в закона, които, обаче, са парични и символични, съобщава още БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов