Избрани Новини

Балканският фестивал "Бохеми” стартира в Банско

Ще звучат изпълнители от всички региони на Балканския полуостров

Балканският фестивал „Бохеми” отваря врати за своите гости! На 26 и 27 юни, първият пълнокръвен летен уикенд, откриват сезона с изпълнители от всички региони на Полуострова. Община Банско и „Бохемия Ентъртейнмънт” са се погрижили да осигурят многообразие в предлагането на храни и напитки, като акцентът е върху традиционните за Балканите гозби, богато гарнирани с музика за душата.

Очарователната Каролина Гочева и виртуозният Иво Папазов – Ибряма вече събудиха гората с гръмък саундчек и настроение, което ще кипне в кръвта на всеки дошъл тази вечер. Скоро ще се включат и останалите участници в надсвирването, дошли специално от съседните Гърция, Македония и Сърбия – „Гаджо Дило”, „Баилдса”, Желко Йоксимович и др. Нашите „Бански старчета” вече са загряли сцената, така че най-доброто предстои!

По стар български обичай освен музика домакините са подготвили и кулинарни каламбури – румънски и сръбски специалитети от месо, оригинални турски дюнери и традиционните за Турция сладки, гръцки изкушения, български традиционни ястия, вино, студена бира и…, какво повече му трябва на човек? Добра компания, разбира се!

Малкият град вече е пълен догоре, както се полага за събор по комшийски. Сцената е готова да поеме мощния балкански ритъм, а ароматът на току що приготвени гозби, направо води за носа…



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов