Избрани Новини

В Кюстендил днес ще се надяждат за награда

Благоевград Лайф

27-06-2015, 11:22

Снимка:

Pixabay.com

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Сезонният "Празник на черешата" ще бъде чак до късните часове, когато ще забият родни RNB изпълнители

Община Кюстендил и Институтът по земеделие провеждат днес "Празник на черешата”, превърнал се в традиция за града и събиращ все повече участници и гости с всяка изминала година.

През целия ден ще звучи български фолклор.

Общината е организирала безплатни туристически обиколки на забележителностите на Кюстендил и посещение до Акропола на Пауталия.

На празника ще бъдат представени повече от сто сорта череши от ръководството на Института по земеделие - Кюстендил. Предвидена е богата културна програма, включваща изложба на череши и черешови произведения, конкурс за най-едра череша, най-атрактивно вешало и най-красив черешов щанд, както и музикални изпълнения на повече от 30 ансамбъла.

Огромен интерес предизвиква и състезанието по надяждане с череши, с награда 200 лева за първо, 100 лева за второ и 50 лева за трето място.

"Празник на черешата” - Кюстендил 2015 ще завърши с грандиозен заключителен концерт от 20:30 часа със специалното участие на първата европейска певица, която надхвърли един милиард гледания в YouTube –INNA.

На сцената заедно с нея ще се изявят и българските RNB изпълнителки Лора Караджова, Сантра, Ева и Вяра Атова, както и балет FAME, ИВАН ТИШЕВ от РЕВОЛЮЦИЯ Z, DJ MATIиN.A.S.O., информират от пресцентъра на Общината.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов