Избрани Новини

Улични дупки скараха съветниците в Дупница

Според местните хора изкърпването на пътя Дупница - Крайници е извършено некачествено

Изкърпването на дупките по пътищата в Дупнишко влезе в дневният ред на последната сесия на ОбС Дупница, съобщава dariknews. Работата по участъка Крайници-Червен брег-Яхиново е приключила.

Според живеещи в населените места и хората, пътуващи ежедневно по пътя Дупница - Крайници изкърпването не е извършено качествено. Забележки отправи и общинският съветник Вергил Кацов, като темата беше засегната по време на дебат за продажбата на имот в Самораново.

Кацов поиска да се затегне контрола към фирмите и посочи, че изрязани и подготвени за запълване дупките са останали повече от месец, което създава предпоставки за инциденти.

Длъжен на отговори на Вергил Кацов се почувства колегата му Йордан Йорданов, който е в управата на „Автомагистрали Хемус", които, както се оказа, са подизпълнители на „Благоустройствени строежи" Благоевград, които пък спечелиха обществената поръчка за изкърпване на дупки в селата. Йордан Йорданов заяви, че фирмата, която извършва дейността в селата е свършила работата си качествено. Той посочи обаче, че дупки на ВиК няма да запълват.

За изкърпването на дупките в община Дупница имаше избрани три фирми - една за града, една за селата и една за четвъртокласната пътна мрежа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов