Избрани Новини

Обещаха нов парк до края на годината в Благоевградския квартал "Еленово“

Нови детски и спортни площадки ще бъдат поставени на мястото на бившия общински стадион в квартала

Жителите на благоевградския квартал „Еленово“ ще бъдат зарадвани с нов парк до края на годината. Нови детски и спортни площадки ще бъдат поставени на мястото на бившия общински стадион в квартала. За целта ще бъдат демонтирани старите скамейки, след което ще се поставят новите съоръжения.

Изцяло модернизиран, европейски и достъпен за благоевградчани, паркът ще включва паркинг, беседки за отдих, пейки и обособени цветни кътове. Ще бъде изградена и комбинирана детска площадка, включваща баскетболно и волейболно игрище с напълно нови съоръжения и настилка. По идея на общинското ръководство ще бъде изградена и фитнес площадка на открито както с  уреди  за хора със специфични потребности, така и със стандартни съоръжения. Тя ще включва гладиатор, лодка, степер, мултифункционален уред – лост, шведска стена и успоредка, мултифункционален уред за “Бодибилдинг“, велоаргометър. Уредите, съобразени за гражданите със специфични потребности са уред за заякване на мускулите „Комбинирано“ и уред за разтягане на краката, ръцете и раменете. Децата на Благоевград също ще имат своя оазис за игри, който се състои от три детски площадки – за деца от 0-3-годишна възраст, от 3-12-годишна възраст и за деца със специфични физически нужди.

Спазени са всички стандарти, според които на територията на парка ще бъдат поставени две модулни тоалетни и една за хора в неравностойно положение, кошчета за боклук, осветление и поливна система за зелените площи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов