Избрани Новини

Благоевград има вече обновена жп гара

Две дами от Благоевград се пребориха за новия й вид

В края на миналата година писателката от Благоевград Евгения Йорданова, тръгвайки за поредната си среща със своите читатели в град Сандански, беше поразена от занемарения вид на благоевградската жп гара. Таванът на козирката отвън се лющеше и боята падаше върху главите на хората, пейките в чакалнята бяха охлузени и одраскани. Всичко излъчваше запуснатост и занемареност.

Заедно със съпруга си мореплавател капитан Николай Йорданов написаха писмо до ръководството на БДЖ, в което поискаха сами да оправят и боядисат тавана на помещенията. Към тяхната молба се присъедини и Здравка Чимева, председател на Сдружение "Движение Ние, жените" в Благоевград.

Ръководството на БДЖ благодари на двете неуморими дами за тяхното съдействие и откликна веднага. Ето че днес Благоевград може да се похвали с приятен и обновен вид на жп гарата - боядисан таван и вътре в чакалнята, и отвън, боядисани са пейките, стените. Приятно е да очакваш началото на  своята туристическа дестинация в такива приятни условия и това отново се дължи на двете борбени дами Евгения Йорданова и Здравка Чимева, както и на един морски капитан, чиито гари всъщност са пристанищата по света. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов