Избрани Новини

Десет дни ходене по мъките на АМ Струма при Шарков чифлик

Очакват ни километрични задръствания

От днес до 9 юли ще бъде затруднено преминаването по главен път Е 79 в района на квартал Левски, бившия Шарков чифлик. Движението на автомобили ще се осъществява само по едното пътно платно заради изграждане на надлез в участъка на Лот 2 от автомагистрала „Струма”.

Придвижването през участъка на новостроящия се надлез на автомагистрала „Струма” се регулира със светофарна уредба и се осъществява по дясната лента, тъй като в другата част на пътя се извършват ремонтни дейности. Работниците, които помагат при регулиране на движението казаха, че автомобили се пропускат в двете посоки през 2-3 минути, но когато трафикът е натоварен, се образуват километрични колони и се чака дълго време.

Километрични опашки от автомобили в двете посоки на международното трасе се образуваха рано тази сутрин, когато трафикът бе най-натоварен и се налагаше пътуващите да изчакват по около половин час. От Агенция пътна инфраструктура съобщиха, че през почивните дни няма да се извършват строителни дейности в участъка и движението на автомобили ще се осъществява в двете пътни платна.

Същите проблеми със задръствания има при участъка на свлачището в началото на Кресненското дефиле. Там също текат ремонтни дейности и се образуват тапи от автомобили и в двете посоки. Участъкът Дупница - Благоевград е много дълъг, почти 40 км, много сложен, с два тунела, с около 20 съоръжения и това предизмиква затруднения при изпълнението им. От Министерството на регионалното развитие обещаха още през октомври месец да пуснат основното движение по това трасе, а довършителните работи да останат до декември, какъвто е срокът на договора за изпълнение на ЛОТ 2 от АМ Струма, информира struma.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов