Избрани Новини

Форумът за успешните партньорства продължава в Благоевград

Темата е "Междуинституционално партньорство – гаранция за качество на социалните услуги“

Зам.-кметът по европейските проекти и програми в Община Благоевград Зорница Кралева откри форум на тема „Междуинституционално партньорство – гаранция за качество на социалните услуги“ вчера.  На срещата присъстваха  ръководители и служители от социалните звена, предоставящи услуги в общината.

„Този форум ще помогне за осъществяването на успешни партньорства, ще подпомогне развитието на доставките на услуги и работодателите на хора с увреждания като по този начин ще допринесе за повишаването на качеството на живот, каквито са и намеренията на ръководството на общината“, заяви при откриването Кралева. Зам.-кметът насочи вниманието на присъстващите и към съществуващите услуги в общината, като подчерта че към месец юни 2015 година действат общо 3 специални институции за социални услуги за възрастни хора с общ капацитет 167 потребители и 10 социални услуги в общността с общ капацитет 194 потребители.

На форума бяха представени две презентации, свързани с разработването и реализирането на социалните услуги. Проведени бяха и дискусии на различни социални теми, като присъстващите не пропуснаха да споделят и професионалния си опит с цел размяна на добри практики.

Целта на организаторите на събитието – Национален алианс за социално развитие, е да се обнови, мотивира и подкрепи всяка възможност и усилие на стопански и нестопански юридически лица, общини, общински и регионални структури в създаването и реализирането на социално отговорно поведение, политики и дейности за по-добро качество на живот.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)