Избрани Новини

Километрични опашки на главен път Е-79 за Рилския манастир

Струпването на автомобили е огромно

Километрични опашки има на главен път Е-79 до разклона за Рилския манастир, пише struma.bg. Струпването на автомобили е огромно, движението става бавно и с изчакване. Поне 40 минути са необходими, за да се излезе от тапата.

Вече втори ден продължава кошмарът за пътуващите по международния път. Движението се регулира със светофар, като периодично колоната се пропуска.

От 9 ч. на 30 юни до 17 ч. на 9 юли се въвежда временна организация на движението при км 353 на път I-1 E-79 Даскалово - Дупница - Благоевград. Тя е във връзка с изграждането на надлез при км 353 над трасето на лот 2 на АМ „Струма“. Ще се извършват строителни работи в лявата лента за движение, а трафикът ще се осъществява по дясната на съществуващия в момента байпас чрез светофарна уредба, съобщиха още вчера от пресцентъра на АПИ.

В Рилския манастир днес се отслужва архиерейска Света Литургия в чест на небесния покровител на българския народ Св. Йоан Рилски Чудотворец. Много вярващи са се отправили към светата обител, за да почетат светеца. В първия ден на месец юли всяка година Българската православна църква чества небесния покровител на българския народ Св. Йоан Рилски Чудотворец с празника, отбелязващ пренасянето на светите му мощи в Рилската света обител.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)