Избрани Новини

Хлапета от Симитли и Крупник получиха награди

Победителите ще се включат и в конкурса на национално ниво

Седем бъдещи първолаци от Симитли и Крупник бяха наградени за участието си в конкурс за детска рисунка. Областният управител Бисер Михайлов връчи наградите на  Сашо Ангелов от ОДЗ „Радост” Симитли, който спечели първо място при 6-годишните. Второ място при 6-годишните спечели Анатоли Антонов от ОДЗ „Детско царство” в Крупник, а второ място при 5-годишните грабна Сияна Стоянова от ОДЗ „Детско царство” в Крупник. За отлично представяне грамоти  и лакомства получиха Стефания Бачева от ОДЗ „Радост” Симитли, Катрин Чаушева също от Симитли, Роналдо Чаушев от Симитли, който каза, че освен да рисува, обича да играе футбол като съименника си Роналдо и Борислав Златев от Крупник. Победителите ще се включат и в конкурса на  национално ниво.

Десетки деца от областта се включиха в инициативата „Готови за училище 2014 – 2015“ и в конкурс за детска рисунка, в която представиха очакванията си за първия учебен ден, а наградените са 8, повечето от Симитли и Крупник. 5-членно жури с председател Христо Шапкарев, преподавател в ЮЗУ и художник,  избраха победителите в конкурса. „Този проект имаше за цел да подпомогне присъствието на децата в детските градини и се реализира в 9 населени места в Благоевградска област”, каза един от организаторите Миглена Михайлова. През 12-месечния период са  заплащани таксите на децата в детските градини, което е един от основните проблеми при децата от малцинствените групи да не посещават детска градина, семействата са подпомагани с ваучери и учебни помагала.

Областният управител Бисер Михайлов поздрави децата  и техните родители, като заяви, че рисунките отразяват техните представи и очаквания за  първия учебен ден, съобщи imitli.ifo.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов