Избрани Новини

Училище за бъдещи първокласници стартира в Кюстендил

Децата ще имат занимания всеки делничен ден по 4 часа

Започва изпълнението на дейност „Допълнителна подготовка за равен старт в училище", чрез създаване на летни училища в община Кюстендил. Услугата се реализира  в рамките на проект „Проект на Община Кюстендил за социално включване" и ще се предоставя за период от 2 месеца  в рамките на лятната ваканция за деца, на които предстои да бъдат първи клас.

Първата група от 15 деца, посещаващи лятно училище ще стартира от 01.07.2015 г. до 31.07.2015 г., а втората през август. Продължителността на заниманията с една група е един месец, като  децата ще имат занимания всеки делничен ден по 4 часа. Обучението на бъдещите първокласници ще се провежда от педагог, който ще се подпомага от медиатор в Центъра за услуги за ранно детско развитие с адрес: гр. Кюстендил, кв. „Герена", ул. „Кокиче"16.
Услугата „Допълнителна подготовка за равен старт в училище" цели да се доразвият или да се съхранят придобитите когнитивни и социални умения в предучилищното образование. В летните училища образователните елементи ще се комбинират с игри и дейности, обогатяващи познанията на децата за обкръжаващия свят, съобщава dariknews.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов