Избрани Новини

Участници от България, Сърбия и Македония идват за фолклорния конкурс "Пауталия"

Форумът започва днес в Кюстендил

Участници от България, Сърбия и Македония ще се включат в Международния фолклорен конкурс „Пауталия”. Това съобщи за Радио „Фокус” организаторът Иван Андонов. Музикалният форум започва днес и ще продължи до 5 юли в Кюстендил. Негови организатори са община Кюстендил и „Братство”.

„Конкурсът се утвърди като форум, който дава поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от страната и чужбина, които да покажат богатството на своя фолклор. Целта му е да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи", обясни Иван Андонов и допълни, че конкурсът е включен в Културния календар на Министерство на културата и в Програмата за подпомагане на даровити деца в България.

Официалното откриване е от 17.00 ч. на сцена „Арката” на площад „Велбъжд”. В журито на конкурса са поканени едни от най-утвърдените имена в областта на музикалното и танцовото изкуство в България като  народната певица Олга Борисова – солистка на "Мистерията на българските гласове" и почетен гражданин на Кюстендил, д-р Бинка Добрева – преподавател в Югозападен Университет "Неофит Рилски" – Благоевград и солистка в "Мистерията на българските гласове" и Десислава Димчева – народна певица и преподавател.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов