Избрани Новини

Питат хората дали искат кмета на Кюстендил

30 000 бюлетини са отпечатани за местното допитване

Организацията за провеждане на референдума в неделя е направена, готови са и бюлетините, информираха от „Коалиция Кюстендил". Референдумът в неделя ще се провежда в 83 секции, от които 35 градски и 48 в селата. 211 доброволци са ангажирани с провеждането на общественото допитване. Те ще са в комисии по 3- ма души.

"Секциите в изборния ден са така разположени, както през 2014 г. за парламентарните избори. В училищата няма да има секции, те ще са разположени в шатри в дворовете, за да не се отключват сградите", информира общинският съветник Анелия Любенова.
„Общественото допитване, организирано от Коалиция „Кюстендил" съдържа следните три въпроса :
1. Подкрепяте ли постъпилото предложение Петър Паунов да се кандидатира за кмет на община Кюстендил на предстоящите местни избори?
2. Подкрепяте ли продължаването на политиката за привличане на инвеститори в общинска собственост на територията на община Кюстендил?
3. Какво според Вас трябва да се направи за подобряване на работата на община Кюстендил?
Третият въпрос е препоръчителен и на него участващите в референдума пълнолетни жители на всички населени места от община Кюстендил ще отговарят в свободен текст.От дясната страна има стрелка и квадратчета с ДА и НЕ, желаното се отбелязва с Х", припомни общинският съветник Васил Иванов.
Изборният ден за общественото допитване ще започне в 6:30 часа сутринта и ще приключи в 20:30 часа.След това урните ще бъдат докарани от доброволците в офиса на СДС , където ще бъдат преброени заедно с представители на НПО и медии.
Стойността на референдума е около 1 500 лв., всичките събрани от общинските съветници на коалицията. Отпечатани са 30 000 бюлетини, стойността на 1 бюлетина е 1 ст.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов