Избрани Новини

Изгоряха житни ниви край митницата в Покровник

Изгорели са към 40 декара земеделски насаждения

Ниви, засети с жито, лумнаха в пламъци в събота малко след 10,30 часа край Благоевград. Сигнал за огнения инцидент, възникнал между село Покровник и сградата на Вътрешна митница, е подаден на телефон 112. Веднага на място са изпратени три екипа огнеборци на РС ПБЗН. Огънят е спрян за по-малко от час от огнеборците. Не е имало опасност за близките постройки, няма пострадали хора.

„Ликвидиран е пожарът. Не се налага наши служители да останат да дежурят на мястото на инцидента. Изгорели са към 40 декара земеделски насаждения. Все още е рано да кажем каква е причината за възникването на пожара", заяви началникът на РД ПБЗН в Пиринския край Георги Пармаков.

Най-вероятно неправилно боравене с открит огън е причинил огнената стихия.

Огънят е унищожил посевите за броени минути заради силния вятър. На мястото на инцидента е пристигнала и полиция, за да установи причините за пожара. не се изключва и версията за умишлен палеж, разкриха от ОД МВР – Благоевград. Изгорялото жито е собственост на животновъд от града. Други 60 декара на фермера бяха изпепелени при пожар на 27 юни в житния блок, който е от другата страна на шосето, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов