Избрани Новини

Детският футболен отбор на Марек отива на международния турнир Gothia Cup в Швеция

Той ще бъде първият отбор в "Парада на нациите“ на официалното откриване на турнира

За втора поредна година детският футболен отбор на Марек ще участва на международния турнир  Gothia Cup в Швеция. Както вече е известно, отборът ще бъде смесен с момчета от двата клуба в града – Марек 2007 и Марек 2010, като ще бъдат включени треньори и от двете школи. Тази година изданието на турнира бележи рекорд по отношение на участниците, тъй като там ще се изяват над 1760 тима от 76 националности. Момчетата на Марек отново ще представляват България, като те ще бъдат първият отбор в „Парада на нациите“ на официалното откриване на турнира на стадион Улеви. „Всички положихме много усилия, именно нашите момчета да открият официалната церемония. Нашата компания видя смисъл в това да инвестира в децата на Дупница“, заяви Радослава Ганозова, директор "Комуникации" Актавис, цитрана от zadupnitsa.com.

Марек ще играе в групата до 13 години, където заявка са подали 143 отбора от 30 страни, разпределени в 36 групи. Българският тим е в група 5, като вече са ясни и съперниците им. Това са френският "Сейнт Клауд", шведският "Хуси АЕФ" и германският "Ес Ге Виешарде". Тази година ще бъде организирана приятелска среща между отбора на Марек и шведския „Аским“, където треньорският щаб ще има възможност да обмени опит със своите колеги.

Българската група заминава на 12 юли, а на следващия ден ще бъде първият двубой на дупничаните, след което и официалното откриване на турнира.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов