Избрани Новини

Петрички лекар оперира безплатно пострадала от наводненията

Даде й шанс за живот без болка

Петрички лекар помогна за нова става на жена, останала без дом след потопа в Мизия, пише "Струма". Малката й пенсия не й позволила да събере необходимите средства за операцията.

Петметрова вълна помита дома на Цветана Тончовска. Граденото с години рухва за минути, а с това рухва и мечтата на жената да захвърли патериците. Парите, предвидени за нова тазобедрена става, спешно отиват за най-необходимото, а за Цветана остава болката – както физическата, така и емоционалната. Дълго съжалява, че не се е удавила заедно с вещите си. Едно телефонно обаждане обаче връща надеждата й.

Д-р Христо Мазнейков от Петрич, който има клиника в столицата, научава за историята на Цветана случайно - по радиото, докато е на път. Познаващ болката на разрушените стави, импулсивно решава да повика жената в София и да я оперира - безплатно. За награда докторът поиска на шега: Когато започне да ходи сама, да ми направи баница.

Д-р Христо Мазнейков е син на легендарния председател на Промишлено аграрен комплекс "Беласица" Димитър Мазнейков. В момента д-р Мазнейков е председател на УС на ОФК “Беласица” - Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)