Избрани Новини

Отново пръскат срещу кърлежи

Животът

05-07-2015, 04:08

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

 След настъпването на активния сезон на развитие на кърлежите, за ограничаване разпространението на инфекциозни заболявания Община Благоевград ще пръска за втори път против вредителите този сезон. Процесът  е двукратен, като първото пръскане беше извършено през месец юни. Паралелно същите площи ще бъдат третирани и с препарати отблъскващи влечугите.

При благоприятни метеорологични условия в периода от 3-ти до 6-ти юли по график  ще се извърши второто третиране на 547 дка тревни площи. В случай на неблагоприятна метеорологична обстановка, графикът ще се измести със съответния брой дни.

Третирането ще се извърши в нощните и ранни часове на денонощието – от 05:00 до 08:00 часа и след 21:00 часа с препарата “Микрозин”, който е биоразградим, фоторазградим и без остатъчно действие, с карантинен  срок  до 24 часа.

Общинска администрация призовава жителите да не пускат деца на детските площадки и да не влизат в тревните площи 24 часа след пръскането. Във всеки обработен терен или обект ще се поставят указателни табели, потвърждаващи третирането с фиксирана дата, час на извършване и карантинен период. За предстоящото мероприятие общинска администрация е уведомила и директорите на учебните заведения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов