Избрани Новини

5147 кюстендилци участваха в общественото допитване

Против кмета на общината са били 192-ма

За участието на настоящия кмет Петър Паунов в предстоящите местни избори са гласували 4952 от участвалите в допитването, съобщава БНР. Броят на бюлетините "против" са 192-ма, три - са недействителните. 

Кметът Петър Паунов коментира след приключването на изборния ден, че предвид броя на участвалите в гласуването, има валиден резултат от него. Той благодари на всички, които са участвали в местния референдум. "При тези горещини, в разгара на черешовата кампания, за нас е изключително важно, че хората намериха време да изразят позицията си в тази гражданска и обществена инициатива”, каза Паунов. Според него, в Кюстендил има ядро от мислещи и ангажиращи хора, които дори и в най-тежките моменти са готови да се ангажират с позиция.  

Общественото допитване беше инициирано от коалиция "Кюстендил" /десни партии/, представлявана от настоящия кмет на община Кюстендил Петър Паунов. То съдържаше следните три въпроса: Подкрепяте ли постъпилото предложение Петър Паунов да се кандидатира за кмет на община Кюстендил на предстоящите местни избори, подкрепяте ли продължаването на политиката за привличане на инвеститори в общинска собственост на територията на община Кюстендил и какво според Вас трябва да се направи за подобряване на работата на община Кюстендил.    

Паунов посочи, че ще се съобрази с резултата от допитването и благодари на всички доброволци, взели участие в провеждането на референдума. Той изрази задоволство, че много от участвалите в референдума са отговорили и на третия въпрос в него, който имаше пожелателен характер. "Той ще се окаже най-важният. Това нещо е най-важното и още сега ще бъде отразено в работа на администрацията", допълни Петър Паунов. Кметът добави, че на база резултатите има основание да се обсъжда обща кандидатура, която да обединява, а не да разделя.  

Секциите в изборния ден бяха 83, от които 35 в града, а останалите - в селата на общината.  Допитването е на територията на цялата общината, без ромския квартал.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов