Избрани Новини

Българската тото мафия плъзна в Македония

Ортаците на Коце Маца на прицел

Българска мафиотска група за черно тото и манипулиране на резултати от футболни мачове е била разкрита в Македония, съобщиха властите в Скопие, информира struma.bg. Предполага се, че става въпрос за ортаци на големия тото-бос и бивш президент на „Беласица" (Петрич) Костадин Хаджииванов. Капитанът на „Силекс" (Кратово) Стоян Велинов вече е обвиняем за това, че опитал да подкупи четирима свои съотборници с по 1200 евро, за да паднат в мача с „Металург" (Скопие).

Бандитската група била съставена от двама българи и още двама македонци, като имената им не се съобщават. Знае се само, че дали парите на Велинов със задачата да „хване" още четирима от „Силекс" и да загубят двубоя. Престъпниците заложили 40 000 евро за това, че тимът от Кратово ще падне.

Само че карето, набелязано да продаде мача, отказало да вземе рушветите. Възможно е парите да са им се видели малко, тъй като по принцип за участие в подобно манипулиране на резултата се полагат най-малко по 2000 евро на калпак. Самият двубой, игран на 18 май, завършил 3:1 за „Силекс" и престъпният план пропаднал.

След това обаче бандитите си поискали парите обратно, съобщава вътрешното министерство на Македония. Играчите, които не приели рушвета, били извикани на килимчето при мафиотите. „Осъществена е била среща с четири лица, две от които говорили на македонски, а другите две на български език. Eдно от лицата се оплакало, че е заложило на мача и е изгубило около 40 000 евро. Поради загубата на паричните средства от залагането от четиримата футболисти било изискано да им платят 15 000 евро, а остатъкът от 25 000 евро да им бъде изплатен от обвиняемия. При това на срещата били отправени сериозни заплахи, ако футболистите откажат да дадат парите", съобщава македонското МВР. Властите се намесили именно след подадено оплакване от играчите за рекет и шантаж.

В момента полицията в Скопие разследва случая и се опитва да залови бандитите. Много тежко ще го отнесе и капитанът на „Силекс" Стоян Велинов, който вероятно ще бъде наказан до живот да не играе футбол.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)