Избрани Новини

Роднини: Млад мъж от Кюстендил почина заради лекарска немарливост

Нелепата драма се разиграла тази сутрин около 3 часа

43-годишен жител на ромския квартал „Изток“ в Кюстендил почина заради лекарска немарливост, оплака се неговият родственик Кармен Иванов, цитиран от infomreja.bg.

Нелепата драма се разиграла тази сутрин около 3 часа. Тогава на телефон 112 е получен сигнал, че Емил Богданов не се чувства добре и има затруднено дишане. Минути по- късно медици го транспортирали до Спешно-приемно отделение към болницата в Кюстендил. След преглед и направена кардиограма, Емил е освободен да се прибере в къщи. „Медицинската сестра каза да си ходим и да го разтриваме, тъй като той имаше болки от лявата страна. Били му една инжекция и това е“, коментира Кармен Иванов. Само час по-късно Емил отново е върнат в същото отделение. Изходът обаче е фатален. След три часа чакане, около 15 близки и роднини на мъжа получили трагичната вест, че родственикът им е починал. В момент на скръб сестрата Стоянка Иванова ударила с юмрук едно от стъклата в отделенията и го разбила на парчета. На място пристигнали екип на полиция и жандармерия. „Сестра му изпадна в ужас. Затова счупи стъклото. Един млад и добър човек си отиде. Само два часа по-късно тя отиде и го плати“, разказва още свидетел на случилото се.
Всички роднини на починалия са единодушни, че става въпрос за лекарска грешка. Управителят на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил д-р Александър Величков обяви, че е провел среща с роднините. „Ще бъде направена проверка по случая. След излизане на резултатите от аутопсия и протокола от лечебно - контролната комисия към здравното заведение може да се каже дали има виновни по случая или не“, каза още д-р Величков.
 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов