Избрани Новини

Кражба на камион прати в затвора четирима роми от Кюстендил

Трима от подсъдимите са стари познайници на органите на реда

Четирима кюстендилци, задигнали камион от гаровия площад, пред ресторант „Дорис” в Кюстендил преди две години, ще търкат наровете в Бобовдолския затвор, информира struma.bg.

По една години и два месеца ефективно ще лежат Любчо Весков, Мартин Маринов и Кирчо Кирилов, и тримата от кв. „Изток” на Кюстендил. Четвъртият подсъдим - Васко Димчов, ще лежи осем месеца, като за всички Районен съд - Кюстендил постанови първоначалното изтърпяване на присъдата да става при строг режим.

След почти година в съдебната зала четиримата се признаха за виновни за това, че на 6.10.2012г. в Кюстендил на гаровия площад пред ресторант „Дорис”, в съучастие като съизвършители чрез използване на подправен ключ, откраднали товарен автомобил марка „Рено” с номер КН 50-32 ВА на стойност 1740 лева от Румен Георгиев, който паркирал камиона, натоварен с няколко кубика дърва за огрев пред ресторанта, за да хапне след работа.

Трима от подсъдимите са стари познайници на органите на реда, като в досиетата им има вписани поне по още една присъда - за кражба. Според обвинението те са извършили престъплението в условията на повторност, заради което е и по-тежката присъда за куриозната кражба.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов