Избрани Новини

Кризата в Гърция не се отразява на социалния туризъм в Петрич

Гръцките туристи не посещават обекти в нашата държава

Икономическата криза в съседна Гърция не се отразява на социалния туризъм в община Петрич, заяви пред Радио ‘‘Фокус’’ Светла Бохорова, секретар на туристическо дружество „Калабак“, разположено на територията на община Петрич и предлагащо здравословен туризъм.

"Тази криза в Гърция точно върху нашия туризъм не се отразява, ние се занимаваме преди всичко със социален туризъм и правим прояви в рамките на нашата държава“, уточни Бохорова. Тя допълни, че гръцките туристи не посещават обекти на територията на нашата държава. „Ние имаме хижа в района на Петрич в планина Беласица, но тя не е посещавана от гръцки туристи нито преди, нито сега“, категорична бе Бохорова.

Секретарят на туристическото дружество уточни, че съвместен социален туризъм се развива със съседна Македония. „Опитвали сме се да направим една международна проява за изкачване на връх Тумба, където се пресичат държавните граници между България, Гърция и Република Македония, но към момента никой от гръцка страна не се е отзовал“, каза в заключение Светла Бохорова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)