Избрани Новини

Дружество “Майчина любов” и Клубът на инвалида посетиха Клисурския манастир

Към екскурзиантите се присъеди и група пенсионери

С много песни и вълнение започна еднодневната екскурзия за женското дружество "Майчина любов" до Клисурския манастир. В уникалното преживяване този път бяха поканени да се включат и членове на Клуба на инвалида. Към екскурзиантите се присъеди и група пенсионери, с което компанията стана доста пъстра и емоционална, съобщава nfomreja.bg.

„Неправителствените организации, които имат хуманитарна мисия, трябва да се познават по-отблизо, да си помагат и да осъществяват съвместни инициативи в името на своите благородни каузи", коментира председателката на “Майчина любов” д-р Силва Попова. Тя поздрави най-сърдечно новите приятели на дружеството и пожела това да е само началото на едно добро бъдещо партньорство. От името на Клуба на инвалида Теменужка Терзийска, която е организатор в него, благодари за вниманието към хората с увреждания и сподели, че за тях това пътуване е било едно голямо преживяване. Дамите от клуба на инвалида от село Шишковци през цялото време пяха на всички присъстващи различни фолклорни песни от Кюстендилския край.

Клисурският манастир „Св. св. Кирил и Методий“ е действащ девически православен манастир, който е основан през 13 век. По време на турското робство многократно е разрушаван. Възстановен в края на 19 век.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)