Избрани Новини

Струмяни няма да чака държавата да оправи пътя за Илинденци

Със собствени средства и усилия ще укрепи пропадналото шосе

Община Струмяни няма да чака повече пари от държавата за укрепването на пропадналия път за село Илинденци, който е единствената връзка на населеното място с останалия свят, съобщава standartnews.com. Година и три месеца напразно местната власт се надяваше да получи финансиране и да реши проблема.

„Няма да чакаме неволята. Идваха комисии, писаха, но няма никакъв резултат. Не мога да стоя и да рискувам живота на хората, които преминават по това шосе. То се използва активно и за превозване на мраморни блокове от кариерите, и от дърводобивните фирми. В понеделник започваме друг ремонт и ще осигуря необходимите материали за укрепването на пътния участък", заяви общинският кмет Емил Илиев.

Огромни земни маси заплашват да отнесат цялото шосе. Свлачището се активира след интензивните валежи през април миналата година. Шосето е от четвъртокласната пътна мрежа и е общинска собственост.

„Уж проектът ни за решаването на този проблем бе одобрен. Това ни съобщиха в края на март от областната управа в Благоевград. Но от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет не ни преведоха парите. А не става въпрос за милиони, а за 50 000 лева", каза още общинският управник.

Той призна, че проблемът ще бъде частично решен, тъй като общината не може да си позволи да похарчи повече от 15 000-20 000 лева за укрепването на пътя. В момента едната част на шосето е отнесена. Там не е разрешено преминаването на автомобили, за да не се разруши и здравата част. На практика се ползва само половината шосе. Поставени са нужните пътни знаци, маркировка и сигнализация, тъй като има риск от пътни инциденти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов