Избрани Новини

Спекулант разкопа път в Петричко и го изостави

Прокара си кабели до фабриката

Кметовете от район Подгорие въстанаха срещу бизнесмена Христо Сейменов, съобщава struma.com. Управниците на селата Самуилово Кирил Стоянов, на Ключ Христо Марков, на Яворница Стафан Вангелов и на село Коларово Атанас Гошев възроптаха от разкопания подгорски път от Сейменов, в отсечката до района на автобусната спирка.

След като прокарал нужните му кабели до намиращата се база, в която бизнесменът консервира зеленчуци, той оставил пътя в безобразно състояние, алармираха за проблема подгорските кметове. Те казват още, че Сейменов не си мръднал пръста да оправи след разкопките пътя, по който ежедневно преминава целият трафик от подгорските села за Петрич и обратно за ГКПП – Златарево.

По думите им, дори се държал предизвикателно с тях заявявайки, че те са длъжни със средства от бюджета на общината отпуснат за ремонт на населените места, на които те са управници, да го ремонтират. Кметовете са категорични, че ще отнесат въпроса за разглеждане и до общинския кмет инж. Вельо Илиев.

Подгорските управници негодуват и от политиката му по изкупуването на зеленчуците от района. Земеделците са принуждавали да предават произведените от тях чушки и патладжани на безценица.

Според признанието им – цената е символична, в порядъка на стотинки. За килограм чушки, се плащало от Сейменов по 0.7 ст., което обричало на глад цели фамилии в подгорския край, които нямат с какво друго да изкарват прехраната си, освен с производството на зеленчуци.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов