Избрани Новини

Гастрольори обират оранжерии в Петричко

Злосторниците берат всичко, даже още зелени домати

Крадци гастрольори опустошават оранжериите в петричкото село Рибник, съобщава standartnews.com.  Само за последните няколко дни апашите обрали зеленчуците в три парника. От началото на лятото десетки земеделски производители са пропищели от набезите на бандата. Зеленчуковата реколта е обект на посегателства и в съседното село Лебница (на снимката), увери кметът Николай Пасков.

В двете населени места има над стотици декари оранжерии, а зеленчукопроизводството е основен поминък за местните хора. Щетите за всеки стопанин, станал жертва на крадците, възлизат между 3000 и 5000 лева. Злосторниците берат всичко, даже още зелени домати, краставици и чушки. Хората са в паника, такова чудо не се е случвало минали години. Това не са местни хора, а гастрольори, които след това пласират откраднатата стока по тържищата на половин цена", твърдят селяните.

Те признават, че не подават жалби в полицията, тъй като не вярват, че апашите ще бъдат заловени. Освен това никой няма застраховки на земеделските си имоти. „Принудени сме сами да организираме охраната на оранжериите си, за да спасим продукцията си от крадците", казват стопаните в Рибник и Лебница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов