Избрани Новини

Благоевград изпраща тържествено Катя Сейменска за световните олимпийски игри

Церемонията по изпращането ще се проведе на 16 юли от 16 часа в зала "22 септември“

Община Благоевград организира тържествено изпращане  на  атлетката Катя Сейменска от Защитено жилище в Благоевград за участие в летните игри на Спешъл олимпикс в  Лос Анжелис.

Церемонията по изпращане ще се проведе на 16-ти юли от 16.00 часа в зала „22 септември“. Тогава всички заедно можем да пожелаем успех на лекоатлетката ни и да я видим в екип с логото на Община Благоевград. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов е приготвил много изненади за Сейменска, които ще станат ясни по време на официалната церемония.

Атлетката Катя Сейменска е на 36 години и живее в „Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост” в кв. „Струмско”. Нейният девиз е “Никога не спирам да се боря”. Тя се готви активно за състезанието в Лос Анджелис от март месец тази година. Участието на състезателката е осигурено от Община Благоевград с подкрепата на кмета д-р Атанас Камбитов, който постави спорта на приоритетно място в управлението си.

Световните летни олимпийски игри на Спешъл олимпикс ще се проведат от 21-ви юли до 2-ри август тази година. Лос Анджелис ще посрещне над 7000 атлети с интелектуални затруднения от 177 държави от целия свят, 3 000 треньори, 30 000 доброволци, 2 000 медии. Очаква се около 500 000 зрители да станат свидетели на състезанията. Чрез спорта Световните летни игри '2015 ще дадат възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)