Избрани Новини

Обсъдиха въпроса с незаконните кабелни мрежи в Разлог

В кварталите с високо застрояване трябва да поставят кабелите под земята

Във връзка с възникналия обществен проблем с доставчиците на интернет и телевизия в Разлог се проведе работна среща за решаването на въпросите с оглед недопускане на подобни премахвания на незаконни мрежи. Срещата бе по инициатива на кмета на общината инж. Красимир Герчев. Кабелните оператори за пореден път бяха уведомени да  предприемат всички действия за изпълнение на законовите изисквания, а именно в кварталите с високо застрояване да поставят своите кабели под земята. В кварталите с ниско застрояване своевременно да бъдат  представени работни проекти за съгласуване.

В Разлог има изградени подземни мрежи от фирмите, като на срещата бе постигната договореност за взаимно ползване на подземните съоръжения. Община Разлог ще предостави срещу наем подземни кабелни колектори, където има такива.

На срещата присъстваха кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, инж. Спасимир Звънчаров - н-к отдел „ТСУ”, инж. Николай Влайн-главен инспектор по незаконно строителство към отдел „ТСУ”, представители на кабелните и интернет оператори „ВИМ-ТВ”, „Близу Медиа енд Броундбенд” ЕАД, „Булсатком” и „GNET”.

„Призоваваме жителите на Разлог, когато сключват договори с доставчици на тези услуги, да изискат информация за законността на мрежата на съответния оператор. По този начин, с взаимен граждански и административен контрол,  можем да избегнем неудобството, което гражданите изпитаха през последните дни”-каза кметът на общината инж. Красимир Герчев.

Инж. Герчев зададе въпросът защо досега не са използвани законните подземни съоръжения, изградени от фирмите, като не получи ясен и адекватен отговор от представителите на кабелните оператори. Общинска администрация няма да допуска компромис по отношение спазването на закона от доставчиците на информационни услуги.

 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов